Risotto til hverdag og fest

Risotto til hverdag og fest

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Hvad end der er tale om hverdagsmad eller mad til en særlig lejlighed, så er risotto et godt valg. Risotto egner sig nemlig både som sund og nærende hverdagsmad, og retten behøves ikke at tage lang tid at lave. Hertil kommer, at resultatet afhænger meget af, hvilke ingredienser, der tilsættes, og risottoen kan hermed gøres mere eller mindre festlig. Der findes rigtig mange gode opskrifter på nettet, og risotto er en ret, der kan spises både som kødspiser og vegetar. Risotto er oprindeligt fra Italien, og retten består af ris, der er indkogt i bouillon. Hertil tilsættes grøntsager og ofte også ost – som regel parmesan, der giver det cremede aspekt i retten.

Risotto med grøntsager

Hvis du er på udkig efter en god risottoopskrift, så er grøntsagsrisotto et godt bud. Her bruges risottoris samt perberfrugter, bladselleri, porre, smør, salt og peber – og naturligvis grøntsagsbouillon. Efter at have skåret grøntsagerne fint, svitses disse i en gryde sammen med risene. Når risene er blevet klare, tilsættes bouillonvandet. Herefter skal rettes blot simre. Det er altid lækkert at servere risotto med noget friskt på toppen – her egner persille sig rigtig godt. 

Risotto med fisk eller kød

Både fisk og kød egner sig godt i risotto. Rejer og muslinger er lækre tilføjelser i risotto, og risotto med røget laks er ligeledes en mulighed. Kombiner gerne dette med creme fraiche og dild, og så har du et lækkert aftensmåltid. Det er imidlertid også muligt at lave pølserisotto, og oksekød egner sig ligeledes til risotto. Når man laver risotto med oksekød hakkes løg og hvidløg, og disse svitses på gryden efterfulgt af kødet. Når kødet har svitset godt i 5 minutter, kan grøntsagerne tilsættes, og når disse har svitset lidt i gryden, eller det tid til ris og bouillon. Dette skal alt sammen simre, til retten er færdig.