Alkoholbehandling - når misbruget ikke må få overtaget

Alkoholbehandling – når misbruget ikke må få overtaget

Alkoholbehandling – når misbruget ikke må få overtaget

Alkoholisme er et af de mest udbredte misbrug i Danmark – og samtidig en problematisk størrelse. For man kan ikke vænne sig af med alkoholisme. En alkohol afvænning består mestendels i at vænne sig af med den vane, der handler om at skulle indtage alkohol hver eneste dag for at kunne fungere og forholde sig til hverdagens udfordringer – og så selvfølgelig om at slippe den fysiske afhængighed. Men alkoholiker vil altid være alkoholiker, uanset om vedkommende er aktivt praktiserende, eller om han eller hun er tørlagt – det vil sige – ikke rører alkohol, og lever et liv frigjort fra afhængigheden.

Hvordan hjælper jeg bedst min alkoholiserede kæreste eller ægtefælle?

Er du i forhold med en person, som har et problematisk forhold til alkohol, bør du først og fremmest støtte op om vedkommendes beslutning om ikke at drikke – hverken til fester eller i hverdagen. Skulle vedkommende nemlig falde i igen, kan det få katastrofale følger. Et alkoholmisbrug er nemlig lige så vanskeligt at komme ud af, som det er nemt at falde i. Og skulle der være børn involveret i jeres forhold, er det særdeles vigtigt, at din kæreste eller ægtefælle opretholder sin ædruelighed.

Skulle det ulykkelige ske, at afhængigheden blusser op på ny, er der hjælp at hente fra professionelt hold. Hos Behandlingscenter Stien kan hele familien få hjælp til at ændre de skadelige mønstre, som fører til den onde, nedadgående spiral af afhængighed, misbrug og svigt. Et familieforløb afvikles samtidig med, at den direkte misbrugsramte person modtager alkoholafvænning og terapi, der har til mål at styrke hans eller hendes selvværd samt evne til at føre en tilværelse uden alkohol som et støttende element. Familiens sammenhold og sammenhængskraft styrkes, således at familien atter kan blive det primære i den misbrugsramtes liv.

Du kan læse mere om effektiv og holdbar alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk