Antabus er ikke behandling

Antabus er ikke behandling

Antabus

Du har måske hørt om, at mennesker, der er afhængige af alkohol, bliver behandlet med antabus for at stoppe med at drikke. Men hvad med den psykiske afhængighed og trangen til at drikke? Behandlingscenter STIENs holdning er, at antabus ikke skal være en del af behandlingen. 

Da antabus forhindrer leveren i at nedbryde alkohol, kan man blive ret syg af at drikke, når man har taget antabus. Og det sker unægteligt jævnligt, at en afhængig ikke kan lade være. Du kan få hjertebanken, kaste op eller sågar få hjertestop. Behandlingscentret STIEN arbejder med behandling af alkoholmisbrug, og de kan ikke anbefale noget, der gør dig syg. Ring og tal med dem om muligheder – om du er pårørende eller bange for, du er afhængig, på døgntelefon: 70 20 72 70.

Kursus for dig som pårørende

Hvis du er afhængig af noget, om det så er alkohol, stoffer, mad, spil eller andet, kan du vise dette tilbud til dine pårørende. Hvis du er pårørende, kan du her læse om, hvorfor de opfordrer dig til stadig at være en støtte for den afhængige og følge med i, hvad der skal ske fremover. 
 
Mange pårørende undrer sig over, hvorfor de skal foretage sig mere, eller siger, at de selv får det meget bedre, hvis bare den afhængige kommer i behandling. Nogle er også nået dertil, hvor de føler, det er sidste chance i forhold til, om de kan leve mere med den afhængige. Behandlingscenter STIEN kan tilbyde dig en mulighed for at komme af med dine tanker og frustrationer i et kursus, der følger anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.
 
 
Centret benytter begrebet “medafhængig”, der kan have givet dig særlige karaktertræk som at have svært ved at identificere følelser og udtrykke dem samt nægte at se realiteter i øjnene. Det er en fordel, at de kan hjælpe dig som pårørende med at blive bevidst om dette. De kan også støtte dig i dine tvivl vedr. spørgsmål som, hvorvidt den afhængige er i risiko for at få anden type misbrug mm.