Besøg tandlægen hvert halve eller hele år

11 marts 2021
Astrid Pedersen

Er du en af de mange danskere, som springer de årlige tandlægebesøg over? Så bør du faktisk se at få bestilt en tid hos din lokale tandlæge – hellere i dag end i morgen!

Hvad er formålet med tandlægebesøg?

Måske synes du at det virker fjollet og som spild af penge at gå til tandlæge når der ikke rigtig er noget galt med dine tænder. Hvis man ikke oplever tandpine eller blødning fra tandkødet i forbindelse med tandbørstning kan man godt forledes til at tro at alting er i den skønneste orden.

Men det er langtfra sikkert at det er tilfældet. Ansatser til eksempelvis karies og parodontose kan lure lige under overfladen – bogstaveligt talt. Du har ikke en chance for at fange en tandbyld i anmarch eller en syreskade som er på vej til at gennembryde emaljen, eller for at opdage forstadier til den frygtede lidelse parodontose, med det blotte øje.

Når først tandpinen melder sig på banen, eller tandkødet bliver blødende og betændt, er løbet kørt. Så er det for sent at forebygge. Og så kan du kun håbe på at din tandlæge kan udføre den rette form for damage control.

Få det bedste tandtjek hos din lokale tandlæge

En tandlæge har der imod de stærkeste forudsætninger for at kunne diagnosticere disse skader og komme udviklingen i forkøbet. Ved hjælp af sit trænede professionelle blik og avanceret udstyr til røntgen eller ultralyds undersøgelse kan en tandlæge fange problemerne i opløbet og sørge for at en forebyggende indsats bliver sat i værk.

Forstadier til karies eller parodontose kan nemlig gemme sig mellem dine tænder eller i tandkødslommerne – og disse dårligdomme kan forebygges med dybdegående rensning af tænder og tandkød samt pensling med fluor og lignende.

Din tandlæge i Esbjerg hedder Tandlæge Ulf Kretzschmer – bestil tid via klinikkens hjemmesiden tanddoctor.dk.

Flere Nyheder