Det er ikke let at finde det rette erhverv til en

23 december 2019
Anders Lundtang Hansen
Det er ikke let at finde det rette erhverv til en

For at forstå problematikken i, hvordan det kan være svært at finde det erhverv, der passer til en, så skal man nok lidt se det i et historisk perspektiv, som egentlig skulle være blevet til gavn for moderne mennesker, men som er endt lidt i tristesse og livslede.

Før i tiden fulgt man bare i ens forældres fodspor og gjorde, specielt hvad ens far gjorde. Det kunne lyde lidt kedeligt, men dengang handlede det om overlevelse, og de fleste var bare glade for at kunne betale dagens regninger hver gang, det blev aktuelt.

Så havde man måske nogle fritidsaktiviteter eller glædede sig til weekenden, hvor man kunne slappe mere af – medmindre man ejede et firma, hvor man helst skulle bruge de fleste vågne timer på at ordne regnskab med mere.

Var man godt stillet, så kunne man komme under uddannelse og blive velstillet i samfundet, for der var prestige og anseelse i at gennemføre den slags og få en flot stilling.

Spol frem til i dag, hvor den sociale mobilitet har gjort, at alle mennesker fra alle laug kan blive statsministre og forskere, og i Danmark har vi ikke bare gratis uddannelsessystem, vi bliver også betalt for at lade os uddanne.

Så mulighederne er mange, men det gør så også, at vi forstenes og paralyseres over, hvor mange former for arbejde og endelige erhverv man kan ende ud i – det er en ren jungle at finde rundt i.

Dette skal man kombinere med det senmoderne menneske, der virkelig godt kan lide konstant at være i bevægelse og ikke låse sig fast i noget arbejde eller uddannelse for lang tid ad gangen.

Derfor er det næsten sjældent at se mennesker befinde sig på den samme arbejdsplads bare ti år i træk nu om dage, da man gerne vil prøve kræfter et helt andet sted – eller i en helt anden branche.

 

Flere Nyheder