Du skal lige se nærmere på håndtaget på den dobbelte altandør

04 juli 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Du har måske prøvet det før med et vindue, hvor du hurtigt kan se, at det ikke er sådan et gammeldags et, hvor man hægter en krog af, så man kan åbne det og lade det stå åbent enten frit eller ved at sætte en anden krog på længere ud, så vinduet kan være meget eller lidt åbent.

Man ser bare et håndtag i vinduet, så man kortvarigt tror, at det er en lille dør, der ikke har sin nedre del, og man trækker i håndtaget som det første.
Der sker ikke noget.
Så skubber man i håndtaget.
Der sker heller ikke noget.

Det er fordi, man har at gøre med et vinduet, hvor man skal dreje det henholdsvis 90 eller 180 grader rundt, før man kan enten sætte det på klem eller åbne det.

Og den slags kan man faktisk også opleve med nogle dobbelte altandøre.

Dubbel altandörr

Det kan drille i starten med at åbne den dobbelte altandør

Sådan et håndtag kan man også finde i nogle dobbelte altandøre, og du kan se, om der er nogle via dette link – hvis der ikke er nogle nu, så kan det være, de kommer senere: https://klarfonster.se/dorrar/dubbel-altandorr

Det er nemlig ikke heldigt, hvis man begynder at rive og flå i det håndtag for at åbne døren indad, uden der sker noget, bare for at finde ud af, at man skulle dreje det lidt, og så var det let som en leg.

Selv når man så finder ud af, at man skal dreje dørhåndtaget, så skal man finde ud af, hvor meget det skal drejes, for om det er til at sætte døren på klem den ene vej, eller man vil åbne den for at komme ind eller ud.

Desuden kan det så vise sig, at døren ikke skal åbnes ud eller ind, men at den faktisk skal skydes til side.

Flere Nyheder