Få udført en billig gulvafhøvling – når gulvet er ødelagt

12 februar 2021
Astrid Pedersen

Er dit trægulv ramt af vandskade, så det er blevet skævt? Så kan du overveje en gulvafhøvling.

Hvornår er det nødvendigt med en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling er en temmelig voldsom procedure som kun bør udføres når der virkelig er behov for det. Det kan for eksempel være i tilfælde af omfattende skader på træværket som kan opstå i forbindelse med en oversvømmelse. Når der trænger fugt ind i træværkets kerne vil dette svulme op hvilket kan medføre grimme buler og dybe revner i de enkelte brædder, planker, lameller eller parketter.

Der kan også ske det at disse forskyder sig i forhold til hverandre.- på den måde kan der opstå niveau forskelle i dit før så jævne og ensartede trægulv, som kan blive decideret skævt og svært at møblere. Og disse buler eller skævheder kan kun udlignes med en gulvafhøvling.

Kan jeg selv foretage en gulvafhøvling?

Det kan på ingen måde anbefales at du selv kaster dig ud i projekt afhøvling af gulve. En gulvafhøvling er som før nævnt en temmelig invasiv operation idet den foregår ved hjælp af små knive som er meget skarpe, og som er monteret på en roterende valse. Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig hvordan en gulvafhøvling kan gå galt hvis den udføres af en amatør.

Der skal et særligt professionelt håndelag til at styre det tunge maskineri på en måde så der ikke skrælles alt for meget af gulvets overflade og denne derved ødelægges. Et sådant håndelag har en professionel og faglært gulvmand som samtidig kraft af sin uddannelse og erfaring har de stærkeste forudsætninger for at kunne vurdere hvor meget – eller hvor lidt – der skal høvles af dit trægulv førend dette atter bliver jævnt og flot. Og derfor bør du altid overlade opgaven med afslibning af gulve til en dygtig gulvmand.

Læs mere på https://ideertilhuset.dk/faa-dit-lyse-og-koenne-traegulv-tilbage-med-en-gulvafslibning/.

Flere Nyheder