Hjælp din nærmeste ud af sit misbrug med en alkoholbehandling

Hjælp din nærmeste ud af sit misbrug med en alkoholbehandling

Hjælp din nærmeste ud af sit misbrug med en alkoholbehandling

Måske har du et bilede inde i hovedet af, hvordan en alkoholiker ser ud: En fordrukken stakkel, som sover på en bænk med sit livsindhold i en plastikpose ved siden af sig. En subsistensløs personage, som ikke kan passe et job, fordi han eller hun ligger i sprit dagen lang. En usammenhængende, snøvlende og udslukt sjæl, som aldrig vil komme til at føre en normal tilværelse.

Her er det vigtigt, at du husker på, at selv den mest inkarnerede alkoholiker en gang også var et menneske med drømme og håb for fremtiden, og som måske fik disse drømme smadret af en ulykkelig livsbegivenhed. Samtidig er det langt fra alle alkoholikere, som ligner dette skræmmebillede – men rigtig mange mennesker er i farezonen for at havne på den bænk.

Hjælp dine nærmeste, hvis de er på vej ud i et alkohol misbrug

Derfor bør du holde øje med dine familiemedlemmer, venner, kollegaer og naboer og deres alkoholvaner. Hvis du har kendskab til, at et af de mennesker, du omgås i det daglige, gennemlever en svær tid eller eventuelt har alkoholisme i familien, er der ekstra og særligt god grund til at være på vagt. Hårde begivenheder som for eksempel en skilsmisse, sygdom eller dødsfald i familien kan trigge en alkohol afhængighed, som kan lede videre ud i et decideret misbrug. Især hvis vedkommende er disponeret for at udvikle afhængighed, for hvilket alkoholmisbrug i hans eller hendes barndomshjem er en god indikator.

Du kan hjælpe dine nærmeste med at rette deres liv op igen ved, i samråd med professionelle misbrugskonsulenter, at tilrettelægge et afvænnings forløb i trygge omgivelser og med god, målrettet behandling. Hos Behandlingscenter Søby Park kan den misbrugsramte få tid og ro til at komme til hægterne i samarbejde med dygtige terapeuter samt omsorgspersoner, som selv er tørlagte alkoholikere, og som kan relatere til de sorger og bekymringer, han eller hun gennemgår.

Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk