Hvad er HiFi egentlig?

13 november 2018
Anders Lundtang Hansen
image

Du har måske stødt på udtrykket, at noget et “HiFi”, uden egentlig at vide, hvad det er.

Det har intet med “Sci Fi” at gøre, selvom det rimer, men der er dog et lighedspunkt i den forstand, at “HiFi” også er en forkortelse for nogle ord, som “Sci Fi” er en forkortelse for “Science Fiction”.

“HiFi” står “High Fidelity”, og forkortelsen bliver både skrevet med mellemrum, uden mellemrum eller med bindestreg.

“High Fidelity” kan nogenlunde oversættes til dansk med udtrykket “Høj nøjagtighed” eller “Høj troværdighed”, og man bruger specielt udtrykket i forbindelse med lyd eller billeder, hvor man siger, at noget bliver gengivet i HiFi.

Det vil altså sige, at man tilstræber med HiFi-teknologi at give en så troværdig og ægte gengivelse af enten lyset eller lyden, om det så er farverne fra virkeligheden, der bliver gengivet på et TV, eller lydene fra musikken, der skal lyde, som hvis man selv var i studiet og indspillede eller til koncert afhængig af, hvad musikerne ønsker, du skal opleve.

Derfor ser mange kunstnere gerne, filmskabere som lydskabere, at modtagerne har det bedste udstyr til at få genskabt den oplevelse, som der oprindeligt var tiltænkt.

Enhver gengivelse af lyd eller billede er jo en kopi af noget originalt, så der forsvinder selvsagt en god sjat kvalitet for hver gang, man gengiver lyde fra en mixer til indspilning for eksempel, og sådan daler kvaliteten fra gang til gang.

Derfor bliver der hele tiden udviklet på den teknologiske front med HiFi til at kunne give kunderne det bedste udstyr til at få gengivet den oplevelse, som har den bedste kvalitet.

Blandt andet ved HiFi-freaks.dk går de meget op i, at lyden bliver leveret i High Fidelity, så du kan få en sonisk oplevelse, der er værd at blære sig med eller invitere gutterne over for at lægge øre til selv.

Tjek bare deres udstyrssortiment ud på deres hjemmeside, vi har linket til herover.

Flere nyheder

28. september 2021

Typer af kørekort